Домашна баница
На всяка българска трапеза традиционно прясно приготвена и хрупкава домашна баница. Почти няма български празник, на който домакинята да не приготвя златисто-кафеникава баница. От друга страна, не всеки е имал баба и дядо, които са живеели на село, гледали овчици, кравички и кокошки. Тези хора, са съхранили българските традиции в кулинарното изкуство. Предават ги на своите деца, те на своите деца и т.н.

В различни кътчета на България все още има хора, които живеят скромно и с радост биха настанили в уюта на своя дом всеки, който би искал да се откъсне от шума на големия град, от натовареното ежедневие. Да се върнеш към корените си е нещо, което ти дава чувство на принадлежност и усещане, че обичаите и традициите на предците ни, ще бъдат запазени и предадени за бъдните поколения.
Кой не би искал да бъде нагостен с топла и вкусна домашна баница, приготвена по стара бабина рецепта с домашно краве сиренце? А защо не и с прясно изпечен ароматен български хляб? Или пък домашен тутманик, приготвен с меко и еластично тесто. Изгладняхте ли? Прочетете как се приготвя един от почти задължителните “аксесоари”, с които върви хапването на баницата – киселото мляко.